Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 558

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 565

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 558

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 565

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 558

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 565

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 558

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/vhosting/q/vhost0016192/domains/veerlebrems.nl/htdocs/www/includes/common.inc on line 565
Cocktail op goede afloop | Silence is not the way

Silence is not the way

we need to talk about it

Cocktail op goede afloop

Als ik een tijd niks laat horen op mijn blog zijn er mensen die zich afvragen of alles nog wel goed gaat. Meestal is alles in orde, maar heb ik gebrek aan inspiratie o.i.d. Deze keer ging het echter niet goed.

Sinds begin april speelden mijn darmen weer op. Al die sollicitaties in korte tijd vroegen veel van me, leek me. Maar ook nadat ik was aangenomen wou het gerommel niet zomaar ophouden. Een kleine wijziging van de dokter mocht niet baten en afgelopen vrijdag was het groot feest.

's Nachts kon ik elk uur wel naar de wc. Slapen was er amper bij. Als bijkomend effect krijg je dan ook van die rare dromen die blijven spoken, omdat je niet echt diep slaapt en ook niet echt goed wakker wordt. De volgende dag was ik geradbraakt en het bleef het hele weekend zo doorgaan. Maandagochtend kon ik mijn dokter bereiken en de volgende dag kon ik gelukkig terecht.

De dokter heeft me helemaal doorgelicht van de normale bloedcontrole tot een longfoto om zeker te weten dat mijn luchtweginfectie (die ik ook al een tijdje heb) geen longontsteking was geworden. Ook werd mijn hele darm afgevoeld door zowel de arts als de arts-assistent. Toen ze met z'n tweeën elk hun stethoscoop op mijn buik plantte schoot ik in de lach. Een doktersbezoek is soms best grappig!

Na een paar uur wachten op alle uitslagen bleek ik een fikse opvlamming te hebben. Daar hoort een fikse medicijnencocktail bij: een flinke dot antibiotica tegen een eventueel gif dat kon ontstaan door een vorige antibiotica voor de luchtweginfectie gemixt met 40 mg. prednison. Voor de kenners: ja véértig milligram! Mijn maximum dosis lag tot nu toe op 25 mg... Gelukkig mag ik over een week alweer minderen.

En nu? Na het weekend moet ik verbetering merken, zo niet dan wordt er een opname met prednison intraveneus geregeld. En dan zeggen ze dat wij als cu-ers stress moeten vermijden...

Tags:

Hai meisje,

Heb net je verhaaltjes gelezen en vind het heel erg naar voor je. Hopelijk slaan de medicijnen goed aan en ben je gauw van de vervelendste symptomen af. Bel snel even om te horen hoe het met je is.

x

Marieke

Ook van de mannen, hoor! :-)

Update: ik heb vannacht doorgeslapen :) Overdag moet ik ook minder en minder bloed, dus het gaat de goede kant op!

och arme Veerle,

Wat vervelend meisje dat het nu ineens weer slecht gaat. Het was inderdaad ook wel allemaal erg druk en spannend.Ik hoop dat het met deze medicijnen te sturen is. Veel sterkte hoor!

liefs van Liesbeth